top zon
fotolijn

Spel Advies

De praktijkbegeleider van jouw groep bewaakt naast de kwaliteit van de stafleden, ook de kwaliteit van het spel dat in de groep wordt gespeeld. De spelkwaliteit in de groep zorgt er voor dat de kinderen naast een leuk spel, ook inhoudelijk spelenderwijs leren. Dat gebeurd door de doorlopende leerlijn die door alle speltakken heen loopt.

De praktijkcoaches en trainers van de regio kunnen een groep adviseren om de kwaliteit van hun spel te vergroten, te verbeteren. Dat kan tijdens de kwalificatie gesprekken, maar ook tijdens een training van Regio ZON of zelfs tijdens een training op maat in de groep.

Spelkwaliteit training

Regio ZON doet ook mee aan een landelijke training Spelkwaliteit. Deze wordt ergens in de regio gegeven door SN. Deze training omvat enkele bijeenkomsten voor praktijkbegeleiders, groepsbestuur, regiobestuur en regio-organisatoren.  
Alle groepen die mee doen maken tijdens de training een plan om de spelkwaliteit van hun groep te verbeteren en krijgen een spel om daarna met de speltakteams van hun groep de spelkwaliteit dit verder onder de loep te nemen.

Wil je speladvies? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

scouts