top zon
fotolijn

Praktijkbegeleider

De praktijkbegeleider is een nieuwe belangrijke functie in de Scouting Academy. Hij/Zij is een lid van jouw scoutinggroep en begeleidt de stafleden - leiding om aan hun competentie te werken, de kwalificatie af te ronden en nieuwe competenties te leren. De praktijkbegeleider wordt door de Regio ZON Praktijkcoaches (lid van het trainingsteam) opgeleidt en begeleidt om deze rol in de groep goed uit te voeren.
Omdat het soms best een flinke taak is adviseren we groepen met meer dan 70 leden om 2 praktijkbegeleiders aan te stellen.

2x per jaar organiseren we in Regio ZON een Peerbijeenkomst, waarin we de praktijkbegeleiders op de hoogte stellen van nieuwe ontwikkelingen in de SA en PB begeleiden in zaken die ze tegen komen in hun functie zoals: motivatie en beoordelen.

Praktijkbegeleiders zijn ook welkom op de ROSA (regionale overleg scouting academy) en LOSA (landelijk overleg scouting academy). Deze worden resp. in nov en feb georganiseerd door de Scouting Academy. Als je in SOL staat ingeschreven als praktijkbegeleider krijg je daar een maand voor de activiteit een uitnodiging van via de email. Je wordt ook op de hoogte gehouden van allerlei nieuws via de Scouting Academy Nieuwsbrief.

Meer informatie of contact met praktijkcoaches via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

scouts