top zon
fotolijn

Spelteams

Wat zijn spelteams?

Binnen Scouting Regio ZON (Zuid-Oost Nederland) worden per speltak team 2 á 3 keer per jaar door de Regio spelteams, activiteiten voor de desbetreffende speltakken georganiseerd. Dit doen de teams natuurlijk samen met de vele leidinggevenden van de groepen uit de regio.
Want samen zijn we Regio ZON.

Ook organiseert ieder spelteam van Regio ZON 2 á 3 keer per jaar een spelteam Raad voor de betreffende speltakleiding.

Natuurlijk worden er ook diverse activiteiten door groepen onderling georganiseerd. Klik hiervoor rechts: Bekijk gehele kalender.

Activiteiten

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Er zijn in onze regio verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. Lees hier beneden verder over bij de leeftijdsgroepen. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting heel veel uitdagingen!

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

 

Voor jouw leeftijd

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

5-7 jaar: Bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles!

7-11 jaar: Welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.

11-15 jaar: Scouts

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting 'scouts' genoemd. De scouts gaan zeilen, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen.

15-18 jaar: Explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting 'explorers' genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.

18-21 jaar: Roverscouts

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting 'roverscouts' genoemd. Roverscouts organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun roverscoutsperiode aan de slag gaan.

21-90+ jaar: Pioniers

Waarom zou je stoppen met Scouting als je er zoveel plezier aan hebt? Veel scouts zijn scouts voor het leven. Als leiding, bestuurslid bij de eigen scouting groep. Maar er zijn ook heel veel mogelijkheden om regionaal, inter-regionaal, landelijk, europeesch en zefs op wereld niveau je met scouting bezig te houden. 

Meer dan genoeg activiteiten en uitdagingen waarmee scouting je laat groeien en je een bijdrage kan geven aan de organisatie. Binnen Regio ZON noemen we deze scouts Pioniers. Een groep die onregelmatig bij elkaar komt om samen leuke dingen te doen en waar, door de groepen uit de regio, een beroep op kan gedaan worden tav ondersteuning op vele gebieden.

Activiteiten kalender

Ben je benieuwd
wanneer er activiteiten worden georganiseerd en woor welke leeftijden? Kijk dan snel in de acitiviteitenkalender voor een overzicht!

scouts