top zon
fotolijn

Scouts

logo scoutsDe jongeren van 11 tot en met 15 jaar zijn de scouts binnen de scouting. Deze groep is relatief zelfstandig en leert samenwerken in een groep. Zij krijgen vaak groepsuitdagingen waarbij ze moeten kunnen bouwen op elkaar om de uitdaging te laten slagen. Dit alles is als voorbereiding voor onder andere de volgende speltaken waar de jongeren leren zelf activiteiten te organiseren.

Het thema dat centraal staat bij de scouts is de 'ontdekkingsreis'. Als scout ontdek je namelijk allemaal nieuwe dingen en leer je vaardigheden. En dat alles samen met je vrienden!

Ben jij tussen de 11 en de 15 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan bij de scouts bij één van de scoutinggroepen van Regio ZON en beleef uitdagende avonturen en supergave dingen met je (nieuwe) vrienden. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen houtvuur en ontdek de wereld om je heen!

Like onze Regio ZON Facebook pagina en blijf op de hoogte!

Wat we doen

Scoutsactiviteiten kunnen pas echt succesvol worden met een grote groep scouts en voldoende leiding. Denk bijvoorbeeld aan de Spothike of een groots opgezet postenspel. Met een enkele groep is zoiets lastig te organiseren, maar met een aantal groepen samen wordt zo'n spel één van de hoogtepunten van het seizoen!

Het Scoutsteam plant en organiseert gemiddeld drie activiteiten per seizoen. Hiervoor vergaderen we samen met de scoutsleiding van de groepen uit Regio ZON. Iedereen denkt en helpt dan mee en zo kost het slechts een klein beetje voorbereiding per groep voor een geweldig programma.

Voorbeelden van deze activiteiten zijn:

De kruiwagentrophy en de jaarlijks terugkerende RSW (Regionale Scouting Wedstrijd), waarvan de besten verder mogen om deel te nemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijd.

En we organiseren 2 keer per jaar een Scouts Raad voor alle Scouts leiding van alle groepen uit Regio ZON.
Leuke avonden waar we kennis uitwisselen, tips & ideeën geven, korte workshops hebben, moeilijkere zaken bespreekbaar maken.
Kortom, de Scouts Raad is de plek waar we elkaar versterken.

Wie we zijn

De teamleden van het Regio ZON Scoutsteam zijn: Cor, Frank, Maartje, Joost en Peter.

Activiteiten kalender

Ben je benieuwd
wanneer er activiteiten worden georganiseerd en woor welke leeftijden? Kijk dan snel in de acitiviteitenkalender voor een overzicht!

Komende Scouts activiteiten

25 november 2017
11:00 - 17:00
Kruiwagen Trophy 2017
25 november 2017
20:30 - 23:00
PubQuizz Scouts
11 december 2017
20:00 -
Scoutsraad
26 januari 2018
Avondactiviteit Scouts

Scouts Fotoalbum

scouts