top zon
fotolijn

Explorers

logo explorersDe jongeren van 15 tot en met 18 vormen de Explorers. Deze groep organiseert zijn eigen activiteiten en maakt zijn eigen programma. Op deze manier leren zij om te gaan met verantwoordelijkheden en worden zij zelfstandig. Doordat zij hun eigen plan mogen trekken ontstaat er een afwisselend programma waarin iedereen zich kan vinden. Er worden spectaculaire evenementen en uitdagende outdoor activiteiten georganiseerd en vaak behoren buitenlandse reizen ook tot het programma.

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer bij één van de scoutinggroepen in Regio ZON. De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland.

Like onze Regio ZON Facebook pagina en blijf op de hoogte!

Wat we doen

Wij organiseren activiteiten samen en voor de explorerspeltakken van alle groepen uit Regio ZON. Om de activiteiten te kunnen organiseren plannen we ook enkele vergaderingen met de bestuursleden en/of stafleden van de explorerspeltakken uit de Regio ZON.

Zo zijn afgelopen jaren een Sinterklaashunt, spooktocht, Gala-avond en Spothike georganiseerd.

Met de activiteiten die door het Explorerteam georganiseerd worden valt ook nog op te scheppen! Wanneer een groep wint, krijgt hij de wisseltrofee “De Graal”. Bij de Graal hoort ook het logboek dat vrij ingevuld mag worden door de winnaars met bijvoorbeeld een kort verslag over hoe zij de Graal in hun bezit hebben gekregen.

En we organiseren 2 keer per jaar een Explorers Raad voor alle Explorers begeleiding van alle groepen uit Regio ZON.
Leuke avonden waar we kennis uitwisselen, tips & ideeën geven, korte workshops hebben, moeilijkere zaken bespreekbaar maken.
Kortom, de Explorers Raad is de plek waar we elkaar versterken.

Wie we zijn

De teamleden van het Regio ZON Explorersteam zijn: Arthur, Sjef, Jeroen en Ramon.

Activiteiten kalender

Ben je benieuwd
wanneer er activiteiten worden georganiseerd en woor welke leeftijden? Kijk dan snel in de acitiviteitenkalender voor een overzicht!

Komende Explorers activiteiten

11 november 2017
KWERS - optie 1
11 november 2017
KWERS - optie 1
09 december 2017
KWERS - optie 2
09 december 2017
KWERS - optie 2
06 januari 2018
Robinson weekend

Explorers Fotoalbum

scouts