top zon
fotolijn

Blauwe Vogels

badge blauwe vogelsOok voor kinderen & jongeren met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking is er plaats bij scouting.

Er zijn, door heel Nederland verspreid, Scoutinggroepen speciaal voor Scouts met een handicap en Scoutinggroepen met een speciale speltak voor Scouts met een handicap die kinderen met een beperking de kans geven mee te doen bij Scouting. Vaak wordt zo'n groep een Bijzondere Eisen (afk. BE) groep genoemd en een lid van een BE groep wordt 'Blauwe Vogel (afk. BV) genoemd.

Veel groepen spelen het gewone Scoutingspel en gebruiken de normale speltakindeling, vaak wel met aangepaste leeftijdsgrenzen. Er zijn echter ook groepen die kiezen voor een 'losse speltak' met een eigen themaverhaal. Voor doven is Scouting Doven Nederland voor de belangen van dove scouts opgericht.

Like onze Regio ZON Facebook pagina en blijf op de hoogte!

Wat we doen

Er is geen apart Regio ZON Team Blauwe Vogels.

Bij alle activiteiten die de spel teams organiseren zijn de Blauwe Vogels welkom en we zorgen er samen voor dat ze hier goed aan deel kunnen nemen.

Activiteiten kalender

Ben je benieuwd
wanneer er activiteiten worden georganiseerd en woor welke leeftijden? Kijk dan snel in de acitiviteitenkalender voor een overzicht!

scouts