top zon
fotolijn

Admiraliteit

 

logo admiraliteitBinnen Scouting zijn er diverse spelvormen. Het ‘waterwerk’ is het meest bekend. In Regio ZON zijn er veel watergroepen of groepen die land & water scouting combineren.

Alle waterscouts binnen de Regio ZON vormen samen de Admiraliteit 15 Maas & Waal. Meer dan 600 waterscouts draaien iedere week een afwisselend programma op het water. De 12 waterwerkgroepen binnen de Admiraliteit 15 werken samen aan allerlei specifieke water activiteiten.

De Admiraliteit 15 Maas & Waal vertegenwoordigt alle waterscoutinggroepen in de Landelijke Admiraliteit.

Voor leiding / kaderleden / staf hebben we de Regio ZON Admiraliteit 15 Facebook groep!
Blijf op de hoogte en meld je aan!

Like onze Regio ZON Facebook pagina en blijf op de hoogte!

Wat we doen

Als Admiraliteit 15 hebben we de volgende doelstellingen:

 • Organiseren van gezamenlijke activiteiten op en rond het water voor alle aangesloten groepen. Jaarlijks worden door de Admiraliteit 15 de volgende activiteiten georganiseerd:
  • Roei- en zeilwedstrijden
  • Admiraliteitsweekend
  • Massadropping
  • Nieuwjaarsborrel
 • Bevorderen van nautische kennis en ervaring bij zowel staf- als jeugdleden door het organiseren van cursussen en examens. Dit is in handen van het NTC, die de volgende activiteiten organiseert:
  • Jaarlijks afnemen van theorie- en praktijkexamens voor CWO Kielboot 1 t/m 3 en het nieuwe CWO Roeien voor de jeugdleden van groepen.
  • Organiseren van een jaarlijks instructieweekend voor stafleden die hun instructeursdiploma willen halen.
  • Organiseren van opfrisdagen voor zeilvaardigheid van stafleden.

Vergroten van veiligheid op het water tijdens het uitoefenen van de activiteiten door onder andere het vergroten van de bewustwording van recente wet- en regelgeving.

Wie we zijn

Het admiraliteitsbestuur wordt gevormd door een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Een belangrijk onderdeel van de Admiraliteit is NTC (Nautisch-Technische Commissie).

Bij admiraliteit 15 Maas & Waal zijn de volgende groepen aangesloten:

Activiteiten kalender

Ben je benieuwd
wanneer er activiteiten worden georganiseerd en woor welke leeftijden? Kijk dan snel in de acitiviteitenkalender voor een overzicht!

Komende Admiraliteit activiteiten

Admiraliteit Fotoalbum

scouts